Bokning & info:

Telefon: 0708-250683

Mail: info@utbult.se

Pressinfo

Här finns en del bilder och text som är avsett att användas som pressmaterial av arrangörer etc. Bilderna har upplösningen 300 dpi och du ser dem bäst i Explorer eller Safari. © Utbult Production AB.

Frontbild

   
  Pressrelease

Singer-songwriter och riksdagsledamot Roland Utbult berör och släpper nya låten ”Barn av saligheten”!

Med den nya singeln berör Roland Utbult vårt älskade Sverige. Vi får aldrig glömma de som offrade sina liv och de som blev skadade under terrorattacken den 7 april 2017 då det ofattbara hände oss. Med låten ”Barn av saligheten” ger Roland oss en reaktion på hur människor ställde upp i tiotusental i manifestationer och gav varandra vänlighet, kärlek och empati, som fyllde det offentliga rummet.

Citat taget från Roland Utbult ”Barn av Saligheten”:
”Jag har mött så många tappra mänskor, som har visat handlingskraft och mod
när terrorn sprider skräck och rädsla dom hjälper oss att våga tro
att kärleken den binder samman och segrar över hat
och folket väljer sida med ett blomsterhav.”

Text och musik: Roland Utbult.

Förhandslyssna på nya singeln här...

Lyssna: https://open.spotify.com/track/4nCHzKgxjauSSAm5O6ajtL

Se video: https://youtu.be/LNd7iagKLbY

Sedan hösten 2010 är Roland Utbult ledamot i Sveriges Riksdag för Kristdemokraterna. Som första ledamot någonsin sjöng Roland Utbult i riksdagens kammare när han i april 2012 under debatten om Socialtjänstfrågor framförde ”Elsas visa”. Se liveklippet här: http://www.youtube.com/watch?v=CMte5dRz53U

Om: Roland Utbult har en gedigen bana som singer-songwriter bakom sig. Han har gjort tretton album och samarbetade på singeln ”Stockholm” med pianisten Anders Widmark. Roland Utbult medverkade flitigt i den populära TV-serien "Minns du sången". Han har dessutom två svensktoppsframgångar med sångerna ”Om sommaren” och ”Längtan till havet”.

Som artist har Roland Utbult samarbetat med bl.a. Oslo Gospel Choir, Philip Bailey (Earth, Wind & Fire), Triple & Touch och Tomas Ledin. Utbult har sina rötter i Taubes Bohuslän och har alltid haft just Evert Taube som inspirationskälla men även Tomas Tranströmer har inspirerat honom mycket.

Roland Utbults sociala engagemang bland hemlösa och andra personer i utsatta situationer sätter givetvis prägel på många av hans texter. I sången ”Elsas visa” lyfter Roland fram en av de många personer som under 1900-talet vanvårdades på instutitioner och fosterhem i Sverige. Läs mer, se: www.utbult.se

Singelrelease Roland Utbult ”Barn av saligheten” den 2 maj 2017
Download (radiopromotion) via: www.werecki.com

USOUND
Presskontakt: Rickard Werecki 0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company www.werecki.com